viernes, 1 de febrero de 2008

Any de Jaume I


Demà dia 2 la Parròquia de San Joan i Sant Jaume cel.lebrarà el 800 Aniversari del Naiximent i Bateig de Jaume I. Com be podrà observar el lector aquesta te el mateix titular que el sant del mes gran rei que conegué la Corona d'Aragó i no es casualitat. Fou qui al el 26 d'Agost de 1271 fundà estant en Pina de l'Ebre otorgà la Carta Pobla, fundant el poble de Montaverner, posiblement en homentatge a un dels seus caballers, Senyor de Guadalest, Bernat Taverner. A ell vingueren els primers pobladors, cristians barcelonins. Abans el 16 de novembre de 1270 i els 22-26 de Mag i 5 de Juny de 1271 estigué visitant aquesta lloma i dirigint l'obra de col.lonització del nou poble. Aci, com acostumava tots els dies acudí a les primeres misses cel.lebrades en aquest territori pel seu capellà. Home de missa diaria i creient convençut.

Es clar, Jaume I es el nostre pare i fundador, per aixó la parroquia vol rendir homenatge demà amb voltejos de campanes.
Que les campanes, com quan naixgué tan gran rei i millor cristià, que baix l'empar de la Creuada reconquistà aquestes terres, voltegen a gloria, Jaume I fa 800 anys naixia i entrà a formar part d'una cristiandat que ell eixamplà fins Biar i les Illes, constituint el Regne de Valencia.

No hay comentarios: